Стефанос Циципас и Новак Джокович играят при резултат 3:6, 2:1 на

...
Стефанос Циципас и Новак Джокович играят при резултат 3:6, 2:1 на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Стефанос Циципас - Новак Джокович 3:6, 2:1

Стефанос Циципас и Новак Джокович играят при резултат 3 :6, 2:1  на финала на Australian Open

ПЪРВИ СЕТ - 3:6

Новак Джокович сервира в първия гейм и съумя незабавно да завоюва точката със своя начален удар - 15:0. Сърбинът направи превъзходен форхенд, който Циципас не съумя да върне в корта на съперника - 30:0. Последва ас на Ноле - 40:0. Новак Джокович влезна в разиграване на втори сервис, само че позволи изненадваща непредизвикана неточност - 15:40. Сърбинът още веднъж употребява форхенда си и осъществя уинър, с цел да завоюва подаването си.

Първото по-дълго разиграване в мача бе извоювано от Джокович, който най-вече се защитаваше, само че най-после Циципас позволи неточност след опит за форхенд по правата - 0:15. Сърбинът още веднъж връщаше топката и дочака нова неточност от форхенда на сервиращия - 0:30. Последва ас за гърка - 15:30. Циципас продължи да пробва да е нападателен и рискува с бехкенд по правата, само че топката излезе в навън - 15:40. Нов превъзходен сервис от Стефанос - 30:40. Стигна се до разиграване, само че Джокович позволи неточност от форхенд по диагонала - 40:40. Размяната на удари този път бе най-вече от бехкенд, а сърбинът най-после заби топката в мрежата - А:40. Геймът приключи с ас по диагонала - 1:1.

Джокович стартира атакуващо и излезе на мрежата, а опитът за прехвърлящ удар на Циципас излезе в навън - 15:0. Добър сервис от сърбина, който не бе върнат - 30:0. Отново превъзходен начален удар със странично въртене и огромна скорост, а Циципас изпрати топката отвън корта - 40:0. Този път се стигна до разиграване, само че Ноле осъществя бърз бехкенд уинър по правата и геймът завърши.

Ретурът на Джокович от бехкенд бе добър, а Циципас закъсня и сбърка - 0:15. Последва дълго разиграване, при които Циципас направи прелестен форхенд по диагонала, който Ноле едвам върна, а след това гъркът приключи с драйв воле - 15:15. Джокович бе нападателен и употребява широчината на корта, като игра форхенд по правата, който Циципас не съумя да върне в очертанията на корта - 15:30. Мощен първи сервис и резултатът бе подравнен - 30:30. При втори сервис на гърка, Ноле още веднъж натисна съперника си и го принуди да сбърка - 30:40. Двойна неточност на Циципас и той бе продънен.

Добър начален удар от сърбина, който бе последван от бекхенд по диагонала и най-после разиграването приключи със смач от сервиращия - 15:0. Циципас не бе съсредоточен и позволи нова неточност, изпращайки топката в мрежата - 30:0. Гъркът още веднъж бе притиснат и сбърка бехкенда си с една ръка - 40:0. Джокович рискува и опита непосредствено да завоюва точката с бехкенд по правата, само че той излезе малко в навън - 40:15. Циципас съумя да направи добър ретур, като изненада Ноле, който не съумя да реагира - 40:30. Гъркът опита неприятна къса топка, достигната безпроблемно от Джокович, който приключи с форхенд по диагонала, затвърждавайки пробива.

Циципас игра сервис мрежа, само че Джокович бе подготвен, разтегна се добре и направи бехкенд уинър по диагонала, разминавайки гърка - 0:15. Добър начален удар от Стефанос, последван от уинър с бехкенд от сложна позиция - 15:15. Ноле направи добър ретур, а Циципас избърза и позволи неточност - 15:30. Ас на гърка - 30:30. Последва разиграване на втори сервис, при което Джокович позволи неточност, изпращайки топката в мрежата - 40:30. Нов ас и геймът завърши.

Джокович стартира с добър начален удар, който не бе върнат в неговото поле - 15:0. Сърбинът игра на втори сервис, само че още веднъж бе по-агресивният, а Циципас запрати топката в мрежата - 30:0. Отново не влезе първия начален удар на Ноле, а по-късно той позволи и лековата неточност от форхенд - 30:15. Джокович вкара добър сервис и последователно построи офанзивата си, тъй че да доближи до чиста позиция и да осъществя форхенд уинър по диагонала - 40:15. Геймът завърши с ас на сърбина.

Циципас направи добър сечен удар по късия диагонал, а Джокович рискува по правата от бекхенд, само че топката спря в мрежата - 15:0. Последва непредизвикана неточност на гърка след добър ретур на Ноле - 15:15. Чудесен начален удар на Стефанос - 30:15. Ас на Циципас - 40:15. И още един ас за гърка, който завоюва подаването си.

Страхотен сервис на Джокович, който излезе на мрежата и приключи от форхенд - 15:0. Още един добър начален удар, Циципас бе надалеч от главната линия и изпрати топката в мрежата - 30:0. Последва дълго разиграване, а Стефанос накара своя съперник да сбърка - 30:15. Много добър начален удар на Новак, който гърка не съумя да върне - 40:15. Още един прелестен сервис и геймът, както и първият сет завършиха в интерес на сърбина.

ВТОРИ СЕТ - 2:1

Циципас стартира втория сет с добър начален удар - 15:0. Последва дълго разиграване, в което двамата пробваха да са нападателни, а най-после гъркът опита форхенд от дъното на корта, само че той излезе в навън - 15:15. Чудесен сервис на Стефанос - 30:15. Нова добра композиция за гърка - 40:15. Циципас приключи гейма с прекрасен начален удар.

Сервисът на Джокович му завоюва първата точка в подаването му - 15:0. Циципас още веднъж не съумя да върне началния удар на сърбина - 30:0. Ас на Ноле - 40:0. Нов добър сервис, последван от уинър от форхенд и Джокович бързо изравни геймовете.

Сърбинът не съумя да върне сервиса на съперника си - 15:0. Циципас продължи да бъде нападателен и се озова наоколо до мрежата, само че не се наложи да отиграва, защото Ноле изкара топката в навън - 30:0. Гъркът още веднъж изпращаше мощни удари, като последният му форхенд не бе върнат от съперника - 40:0. Циципас опита къса топка, до която Джокович доближи, само че не съумя да я отиграе добре и геймът завърши.

Добър сечен сервис на Джокович по диагонала - 15:0. Сърбинът по-късно позволи непредизвикана неточност от бекхенд - 15:15.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР